Skip links

Hoe versnel ik mijn WordPress website?

Laatst gewijzigd op 2 december 2023

In de huidige digitale wereld is de snelheid van je website of webshop essentieel voor succes. Een snelle WordPress website zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar verbetert ook je SEO-ranking. Maar hoe versnel je jouw WordPress-website als je geen technische kennis hebt?

Lees meer: Test de snelheid van jouw website: tips en tools
Lees meer: 7 tips om de snelheid van je website te verbeteren

Kies een goede hostingprovider

Alles begint met de juiste basis: goede hosting. Niet alle hosts zijn gelijk gemaakt. Sommige bieden betere prestaties voor WordPress-sites dan anderen. Zoek naar een host met een goede reputatie in snelheid en betrouwbaarheid. Let ook op functies zoals SSD-opslag, voldoende bandbreedte, en WordPress-specifieke optimalisaties.

Optimaliseer afbeeldingen

Grote, ongecomprimeerde afbeeldingen kunnen je website aanzienlijk vertragen. Leer hoe je afbeeldingen optimaliseert zonder in te leveren op kwaliteit. Gebruik tools zoals TinyPNG of WordPress plugins zoals Smush om afbeeldingen automatisch te comprimeren. Zorg ook voor het juiste formaat en de juiste afmetingen voor de afbeeldingen die je gebruikt.

Gebruik caching en minificatie

Caching is een techniek waarbij statische versies van je content worden opgeslagen, zodat deze sneller aan bezoekers getoond kunnen worden. Minificatie verwijst naar het proces van het verkleinen van je CSS– en JavaScript-bestanden door overbodige tekens te verwijderen. Er zijn diverse plugins beschikbaar voor WordPress die deze processen automatiseren, zoals W3 Total Cache of WP Super Cache.

Toch nog een trage site? Stuur ons vrijblijvend.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS