Skip links

Wat is een marketingbureau?

Wie zijn ze, wat doen ze, hoe leven ze?

Online marketing partner, digital agency, full service agency, … de termen om een marketingbureau te beschrijven zijn eindeloos.

Maar wat doet een marketingbureau nu feitelijk? Wat kost het jouw bedrijf en hoe kies je een goed bureau dat geen cowboypraktijken hanteert?

WERK MET ONS

Wat doet een (online) marketingbureau?

Content maken voor jouw website en socials

Adverteren op alle kanalen

Versturen van (automatische) nieuwsbrieven

Brainstormen over jouw bedrijf

Resultaten analyseren, rapporteren en optimaliseren

Wat doet een marketingbureau?

En wat doe jij?

Ieder bekwaam marketingbureau heeft als doel voor zijn klanten meer resultaat te behalen uit de huidige website of webwinkel. Hiervoor zet het verschillende diensten in het werk gaande van adverteren op Facebook & Instagram, maar evengoed inzetten op zoekmachines d.m.v. Google Ads of SEO. Ook helpt het jouw bedrijf met het versturen van nieuwsbrieven en alle andere zaken die je online kunt nodig hebben.

Al deze diensten kun je perfect alleen of met een in-house team. De kracht en de meerwaarde van een extern marketingbureau ligt er in dat zij (wij dus ook) dit beter laten renderen. Wij vragen namelijk een fee voor ons werk. Het moet dus ook de nodige ROI geven.

Daarom starten we elk project met een grondige audit en kennismaking. Dit zorgt ervoor dat we jouw bedrijf beter begrijpen en een specifieke marketingmix uitwerken passende bij jouw doelen, data en budgetten.

Welke waarden hebben wij als marketingbureau?

Eerlijkheid duurt het langst

Het doet ons oprecht pijn hoe slecht onze sector er anno 2023 aantoe is. De ‘marketingbureaus’ springen als paddenstoelen uit de grond en iedereen denkt digitaal ‘expert’ te zijn om snel rijk te worden. We HATEN deze cowboys!

Toen we in 2016 begonnen met KNEET mochten we klanten overtuigen om meer in te zetten via online marketing en meer uit hun website te halen.
Tegenwoordig moeten we eerst de blokken lijmen van de vorige digitale partner en klanten geruststellen dat wij wél werken volgens de regels van de kunst en resultaten brengen.

Dit is een lange inleiding om te vertellen dat wij enorm veel belang hechten aan onze stiel. Wij communiceren eerlijk over alles. Van budget, werkpunten tot resultaten en alles daartussen. Onze prijzen zijn marktconform en duidelijk uitgelegd net als onze werkwijze.
Deze werkwijze gebeurt volgens de regels van de kunst en houdt rekening met alle nieuwe mogelijkheden in marketingland.
Ons voornaamste doel? Jouw marketingbudgetten en inspanningen maximaal laten renderen!

Must Have Knokke

Wat kost een marketingbureau?

Laat je niet in’t zak zetten

Ondertussen weet je dat er cowboys bestaan. Deze zijn helaas ook inventief in hun kostenstructuur. Zo hebben we al websites gezien die via een banklening werden betaald en schrikken we niet meer wanneer een marketingbureau een percentage neemt op de uitgegeven budgetten.

Dergelijke hocus pocus helpt jouw bedrijf niet. 

Wij werken steevast en al sinds 2016 met een vaste, duidelijke en transparante vaste prijs. Deze bestaat altijd uit twee onderdelen. Een deel dat je rechtstreeks betaalt aan ons voor het werk. Dit noemen we onze fee. Het tweede deel betaal je niet aan ons, want dit zijn de advertentiebudgetten of kosten voor een platform. Denk hierbij aan de advertentiekosten in zoekmachines of kanalen zoals Facebook en Instagram.

Facebook marketing

Zijn er nog vragen over marketingbureaus?

Shoot, maar geen losse flodders

Wil je ook een marketingbureau die resultaten brengt?

Laat ons vrijblijvend kennis maken en zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

SPREEK MET ONS