Skip links

(Her)bereik je doelgroepen op Instagram

44% van de Belgen gebruiken Instagram, jouw toekomstige klanten dus ook

Instagram marketing is binnen online marketing vaak het populairste. Bedrijven staren zich helaas nog vaak blind op het aantal volgers en likes.

Gelukkig biedt Instagram, net zoals Facebook eindeloze targeting mogelijkheden om jouw doelgroepen te bereiken met jouw boodschappen.

Dit zorgt voor een groter bereik, meer naamsbekendheid, volgers, maar ook meer aanvragen en omzet.

WERK MET ONS

De voordelen van Instagram marketing

Vergroot aanzienlijk jouw bereik

Doelgerichte targeting op jouw doelgroepen

Boost interactie en betrokkenheid

Geeft jouw bedrijf social proof

Waarom moet ik inzetten op Instagram?

De voordelen op een rij

Instagram is net zoals Facebook van Meta en geniet daarom van dezelfde mogelijkheden qua targeting. Zo kunnen we quasi elke doelgroep terugvinden op Instagram. Of je nu schoenen verkoopt via een webshop of leads wilt binnenhalen voor het plaatsen van airco’s via jouw website. Instagram marketing is quasi altijd een goede keuze voor je bedrijf.

In tegenstelling tot Google Ads zijn mensen niet direct op zoek naar jouw diensten of producten. Echter kunnen we wel doelgroepen bereiken via (complexe) parameters die interesse hebben in wat je aanbiedt.

Wanneer we een leuke marketingmix opstellen bestaande uit verschillende campagnes vergroten we jouw bereik, websitebezoekers en finaal ook het aantal conversies.

Instagram marketing

Campagnes vanuit Facebook op Instagram, wat is dat?

En ze lopen nog eens 24/7/365

Met dat Instagram, net zoals Facebook van Meta is, doelen ze altijd om campagnes op beide kanalen te voeren. Zelfs vermeldingen binnen Messenger en video’s steken ze er gewoonlijk vanzelf bij.

Wij bekijken deze kanalen liever apart. Omdat ze nu eenmaal verschillende platformen zijn met aparte mogelijkheden en andere parameters. Hierdoor maken we lichte varianten op dezelfde boodschap wat finaal voor een mooier en beter resultaat zorgt.

Ook geniet je op Instagram van een groter organisch bereik. Dit heeft als voordeel dat je niet elke post moet promoten om het grootste deel van je volgers te bereiken.

En ohja, #zo #van #dat #nutteloos #en #overtollig #hashtaggebruik, we zijn er niet voor! Wij geen cowboys die hete lucht verkopen en je zever wijsmaken.

Instagram marketing

Storytelling + call-to-actions

We zorgen voor de ideale marketingmix

Nergens binnen online marketing is de ‘schoonheid’ van een bericht, profiel of caption zo belangrijk als op Instagram. Het is ook niet verwonderlijk dat sectoren actief in kledij, lifestyle, reizen, vastgoed, auto’s, horeca, … het zo goed doen op deze platformen.

Ons doel voor jouw Instagram is vrij eenvoudig. We doelen op een leuke marketingmix waarbij jouw volgers niet alleen gespamd worden met aanbiedingen en call-to-actions, maar ook zaken bijleren over jouw bedrijf. Dit doen we door storytelling te gebruiken en een blik achter de schermen te geven waar mogelijk.

Instagram marketing

Zijn er nog vragen over Instagram marketing?

Shoot, maar geen losse flodders

Wil je ook marketing op Instagram dat effectief opbrengt?

Laat ons vrijblijvend kennis maken en zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

SPREEK MET ONS