Wat is WordPress?

Laatst gewijzigd op 26 november 2023

WordPress is een open-source contentbeheersysteem (CMS) dat in 2003 werd gelanceerd. Het is uitgegroeid tot het meest populaire CMS ter wereld, dat wordt gebruikt voor zowel blogs, fora, websites en webshops. Dankzij een actieve community van ontwikkelaars en gebruikers heeft WordPress een rijke verzameling thema’s, plugins en tools.

Lees meer: WordPress uitgelegd: Alles wat je moet weten, de gids
Lees meer: 7 veelgestelde vragen met antwoorden over WordPress

Voordelen van het kiezen voor WordPress

WordPress is niet alleen populair vanwege zijn gratis en open-source natuur, maar ook vanwege verschillende andere voordelen. We lijsten graag enkele redenen op waarom het in ons marketingbureau dé keuze is.

• Gebruiksvriendelijkheid: WordPress staat bekend om zijn eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface, waardoor het voor iedereen eenvoudig is om de website of webshop te beheren.
  • Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Of we nu een persoonlijke blog, een zakelijke website, een online winkel of een portfolio willen maken, WordPress biedt de flexibiliteit om verschillende soorten websites te bouwen.
  • Enorme bibliotheek van thema’s en plugins: Met duizenden gratis en premium thema’s en plugins kan de functionaliteit en het uiterlijk van elke website verder aangepast worden.

Hoe start je met een WordPress website

Hoewel wij het liefste jouw website of webshop bouwen, kan je ook zelf aan de slag gaan met WordPress.

1. Kies een hostingprovider: WordPress kan worden geïnstalleerd op bijna elke webhosting service.
  2. Installeer WordPress: Veel hostingproviders bieden eenvoudige, één-klik installaties voor WordPress. Zo niet, kan je het handmatig installeren: klik.
  3. Selecteer een thema: Kies een thema dat past bij jouw website. Er zijn talloze gratis en betaalde opties beschikbaar.
  4. Installeer plugins: Voeg functionaliteiten toe aan jouw site door plugins te installeren. Denk aan SEO-tools, beveiligingsplugins, en contactformulieren.

Samenvattend

WordPress is, in tegenstelling tot wat sommige cowboys je misschien wijsmaken, hét systeem om te kiezen voor jouw website project. Ervaar je zelf problemen of wil je met ons samenwerken? Stuur gerust.