Wat is CSS?

Laatst gewijzigd op 22 november 2023

CSS (Cascading Style Sheets) is een stijlbladtaal die wordt gebruikt om het ontwerp en de lay-out van webpagina’s te bepalen. Het stelt ontwikkelaars in staat om de presentatie van HTML- of XML-documenten te controleren, waaronder kleuren, lettertypes, afstand, grootte, en andere visuele aspecten. CSS helpt bij het scheiden van inhoud (geschreven in HTML) van presentatie en zorgt voor meer flexibiliteit en controle in de opmaak van webpagina’s.