Wat is een CDN?

Laatst gewijzigd op 29 oktober 2023

Een CDN, of Content Delivery Network, is een netwerk van servers die zijn verspreid over verschillende geografische locaties en samenwerken om webinhoud sneller te leveren aan gebruikers.

Door de geografische nabijheid van de server tot de gebruiker te verminderen, kunnen CDNs de laadtijd van webpagina’s verkorten, de bandbreedte verminderen en de algehele prestaties en betrouwbaarheid van een website verbeteren.

Ze slaan kopieën op van statische en soms dynamische inhoud van een website, zoals afbeeldingen, CSS, JavaScript en video’s, en leveren deze inhoud van de dichtstbijzijnde server aan de locatie van de gebruiker.

Lees meer: Test de snelheid van jouw website: tips en tools
Lees meer: 7 tips om de snelheid van je website te verbeteren