Wat is JavaScript?

Laatst gewijzigd op 22 november 2023

JavaScript is een scripttaal die wordt gebruikt om webpagina’s interactief te maken. Waar HTML en CSS de structuur en stijl van een pagina geven, zorgt JavaScript voor interactieve elementen, zoals het reageren op knopklikken, het verzenden van gegevens naar een server, en het dynamisch wijzigen van de inhoud die wordt getoond aan de gebruiker. Het is een essentieel onderdeel van webontwikkeling voor het creëren van rijke, interactieve webervaringen.