Wat is frontend?

Laatst gewijzigd op 22 november 2023

De frontend van een website of webshop verwijst naar het deel dat de bezoekers direct zien en interactie mee hebben. Het omvat alles wat te maken heeft met de gebruikerservaring, van de tekst en afbeeldingen die ze zien tot de knoppen waarop ze klikken.

Frontend-ontwikkeling houdt zich bezig met de vertaling van het ontwerp van een website in code die browsers kunnen lezen, meestal met behulp van HTML, CSS en JavaScript.