Wat is HTML?

Laatst gewijzigd op 22 november 2023

HTML (HyperText Markup Language) is de standaardopmaaktaal voor het creëren van webpagina’s. Het biedt de basisstructuur van websites, die vervolgens wordt versterkt en gestyled met CSS en JavaScript. HTML bestaat uit een reeks elementen die je kunt gebruiken om delen van je inhoud te omkaderen of te markeren. Elk element heeft een specifieke functie en eigenschappen, en samen vormen ze de bouwstenen van websites.