Skip links

Wat is een favicon?

Laatst gewijzigd op 27 november 2023

Een favicon (kort voor “favorite icon”) is een klein pictogram dat in de adresbalk van een webbrowser wordt weergegeven naast de URL van een website. Het wordt ook getoond op de tabbladen van browsers en in bladwijzers.

Hoe maak je een favicon?

Om een favicon te maken, begin je met het ontwerpen van een eenvoudig, maar herkenbaar beeld dat goed past bij de identiteit van je merk of website. Dit beeld moet helder en onderscheidend zijn, zelfs op een klein formaat van 16×16 pixels.

Je kunt een afbeeldingsbewerkingsprogramma zoals Adobe Photoshop of een online tool specifiek voor het maken van favicons gebruiken. Zodra je ontwerp klaar is, sla je het op in een geschikt formaat, zoals .ico, .png of .jpeg.

Het is aan te raden om verschillende formaten van je favicon te maken voor verschillende apparaten en situaties, zoals 32×32 of 64×64 pixels voor desktops en tablets.

Hoe voeg je een favicon toe aan je website?

Om een favicon aan je website of webshop toe te voegen, moet je eerst het favicon-bestand uploaden naar de hoofdmap van je website. Vervolgens voeg je een link toe aan de HTML-code van je site. Dit doe je door de volgende regel code toe te voegen aan de <head>-sectie van je HTML-document:

<link rel=”icon” type=”image/png” href=”/pad/naar/favicon.png”>

Vervang /pad/naar/favicon.png met het daadwerkelijke pad en de bestandsnaam van je favicon. Deze methode zorgt ervoor dat de browser je favicon laadt wanneer iemand je website bezoekt. Het is belangrijk om te controleren of de favicon correct wordt weergegeven in verschillende browsers en op verschillende apparaten.

Hoe voeg je een favicon toe aan je WordPress website?

Het toevoegen van een favicon aan je WordPress website kan eenvoudig en effectief gedaan worden met behulp van de RealFaviconGenerator plugin. Deze plugin biedt een gebruiksvriendelijke manier om je favicon te beheren en te optimaliseren voor verschillende apparaten en browsers.

Zie je het bos niet meer door de digitale bomen?

Stuur ons vrijblijvend en wie weet tillen we jouw bedrijf naar een hoger online niveau!

CONTACTEER ONS