Wat is UI design?

Laatst gewijzigd op 22 november 2023

UI (User Interface) design is het proces van het maken van interfaces in software of bij websites, met een focus op stijl of uiterlijk. Het gaat om het kiezen van kleurenschema’s, knoplay-outs en andere visuele elementen, evenals het ontwerpen van responsieve interface-elementen die reageren op de interactie van de gebruiker. UI-designers streven ernaar een balans te vinden tussen esthetiek en functionaliteit.