Skip links

Hoe verstuur je mails vanuit WordPress via SMTP?

Laatst gewijzigd op 2 december 2023

Heb je gemerkt dat e-mails vanuit jouw WordPress website of webshop niet altijd aankomen bij de ontvangers? Dit probleem komt vaak voor bij bepaalde webhostingdiensten die de standaard mailfunctie van WordPress beperken of blokkeren.
Geen zorgen, we tonen je hoe je dit probleem kunt omzeilen door jouw WordPress site in te stellen om e-mails te versturen via SMTP (Simple Mail Transfer Protocol).
Deze methode verbetert niet alleen de betrouwbaarheid van jouw e-mails, maar zorgt er ook voor dat ze niet in spamfilters terechtkomen. 

Waarom SMTP gebruiken voor WordPress e-mails?

Veel mensen ondervinden problemen met het versturen van e-mails vanuit WordPress, vooral als hun hostingprovider restricties heeft op de standaard PHP mail functie. Dit kan resulteren in e-mails die nooit aankomen of als spam worden gemarkeerd.

Door over te schakelen op SMTP, een betrouwbaarder en veiliger e-mailverzendmethode, los je dit probleem op. SMTP vereist authenticatie, wat de kans verkleint dat jouw e-mails als onveilig worden bestempeld door e-maildiensten.

SMTP-instellingen in WordPress

Het instellen van SMTP in WordPress is een effectieve oplossing voor e-mailproblemen veroorzaakt door hostingbeperkingen.

  1. Kies en installeer een SMTP plugin, zoals WP Mail SMTP of Easy WP SMTP.
  2. Configureer de SMTP-instellingen in de plugin met gegevens van je e-mailprovider: SMTP-host, poort, gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Test de instellingen met een testmail om te verzekeren dat alles correct werkt.

Het belang van de nieuwste PHP-versie in WordPress

Naast het instellen van SMTP, is het gebruik van de nieuwste PHP-versie cruciaal. Nieuwere PHP-versies bevatten belangrijke beveiligingsupdates en prestatieverbeteringen. Dit zorgt niet alleen voor een veiligere website, maar ook voor snellere laadtijden. Controleer of je hostingprovider de nieuwste PHP-versie ondersteunt en houd jouw site up-to-date voor maximale efficiëntie en veiligheid.

Lees meer: Hoe bekijk ik de PHP versie van mijn WordPress website?

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS