Skip links

Hoe bekijk ik de PHP versie van mijn WordPress website?

Laatst gewijzigd op 1 december 2023

Als je een WordPress website of webshop beheert, is het cruciaal om te weten welke PHP-versie je gebruikt. PHP is de programmeertaal die aan de basis ligt van WordPress. Het gebruik van de nieuwste PHP-versie zorgt niet alleen voor betere prestaties en snellere laadtijden van je site, maar ook voor verbeterde beveiliging.

Wat is PHP en waarom is het belangrijk voor mijn WordPress website?

PHP, of Hypertext Preprocessor, is een server-side scriptingtaal die wordt gebruikt om dynamische inhoud op websites te genereren. WordPress, het meest gebruikte contentmanagementsysteem ter wereld, draait op PHP.

Een up-to-date PHP-versie zorgt ervoor dat jouw website optimaal functioneert. Het gebruiken van een verouderde PHP-versie kan leiden tot compatibiliteitsproblemen met plugins of thema’s en maakt je website kwetsbaar voor veiligheidsrisico’s.

Hoe controleer ik de PHP versie van mijn WordPress site?

Om de PHP-versie van je WordPress-site te controleren, heb je een paar opties. De eenvoudigste manier is via het WordPress-dashboard:

  1. Log in op je WordPress-dashboard.
  2. Ga naar ‘Tools’ en selecteer ‘Site Health’.
  3. Klik op het tabblad ‘Info’.
  4. Zoek naar ‘Server’ of ‘Webserver’ waar je de ‘PHP-versie’ kunt vinden.

Als alternatief kun je contact opnemen met je hostingprovider of de PHP-versie controleren via een PHP-info-bestand.

Hoe verander ik de PHP versie van mijn WordPress site?

Om de PHP versie van je WordPress site te wijzigen, begin je met het maken van een volledige back-up van je site.
Log vervolgens in op het controlepaneel van je hostingaccount en zoek naar een optie zoals “PHP Version Manager” of “Select PHP Version”. Hier kun je de huidige PHP versie van je site zien en wijzigen naar een nieuwere versie.

Kies de gewenste versie, meestal wordt aanbevolen om de laatste stabiele versie te selecteren voor optimale prestaties en veiligheid. Na het aanbrengen van de wijziging, test je jouw website grondig om te zorgen dat alles correct functioneert.

Als je tegen problemen aanloopt, overweeg dan terug te keren naar de vorige versie of zoek hulp bij een professional zoals ons of je hostingprovider.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS