Skip links

Hoe maak ik mijn website mobielvriendelijker?

Laatst gewijzigd op 4 februari 2024

Het mobielvriendelijk maken van je website of webshop is essentieel in een wereld waar het merendeel van de internetgebruikers via mobiele apparaten surft. Als marketingkantoor merken we bij onze klanten dat vaak tot 80% van de traffic afkomstig is van een smartphone.
Een mobielvriendelijke site zorgt voor een betere gebruikerservaring, kan je SEO verbeteren en helpt bij het converteren van bezoekers naar klanten.

Implementeer responsief design

Een responsieve website of webshop past zich automatisch aan het scherm van de gebruiker aan, of het nu een desktop, tablet of smartphone is. Dit zorgt ervoor dat je site er goed uitziet en functioneel is op verschillende apparaten.

Tegenwoordig hoef je hier niet zozeer iets speciaals voor te doen. Responsief webdesign is jaren terug reeds de norm geworden. Je moet al je best doen om een site te bouwen die niet responsief is.
Toch bemerken we dat responsief design meer is dan iets eenmaligs. Het vraagt constante aandacht. Wanneer je 20 referenties op jouw homepage toevoegt, volstaan 5 referenties misschien voor de mobiele variant. Waar je een video als achtergrond gebruikt, is een afbeelding misschien beter voor smartphones. Het zijn dergelijke aanpassingen die ervoor zorgen dat de gebruiksvriendelijkheid van jouw site toeneemt.

Optimaliseer voor snelheid en gebruiksgemak

De snelheid van je website is cruciaal, vooral op mobiele apparaten waar de internetverbinding soms trager kan zijn.

Lees meer: Test de snelheid van jouw website: tips en tools
Lees meer: 7 tips om de snelheid van je website te verbeteren

Optimaliseer daarom afbeeldingen, gebruik compressie en caching en minimaliseer het gebruik van grote bestanden om je laadtijden te verbeteren.
Zorg er ook voor dat je website gemakkelijk te navigeren is op een klein scherm, met duidelijk leesbare tekst en gemakkelijk aan te klikken knoppen en links. Dit lijkt allemaal erg logisch, maar mensen staren zich vaak blind op de desktop variant bij het bouwen van een site.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS