Skip links

Hoe bekijk ik de sociale media advertenties van mijn concurrentie?

Laatst gewijzigd op 16 december 2023

Laat ons eerlijk zijn: we houden graag een oogje in het zeil bij onze concurrentie. Maar hoe bekijk je hun sociale media advertenties?

Lees meer: Hoe bekijk ik de marketing advertenties van mijn concurrentie?

Facebook & Instagram advertenties bekijken

Om de advertenties van je concurrenten op Facebook & Instagram te bekijken, kun je gebruik maken van de Facebook Ad Library. Je kunt deze vinden via de Facebook-pagina van je concurrent, onder ‘Page Transparency’, of rechtstreeks via de Facebook Ad Library. Hier kun je zoeken op locatie, advertentiecategorie en de naam van je concurrent.

LinkedIn advertenties bekijken

LinkedIn, met meer dan 774 miljoen leden, is ook een belangrijk platform voor B2B-marketing. Om advertenties van concurrenten op LinkedIn te bekijken, bezoek je hun LinkedIn-pagina en klik je op ‘Posts’. Van daaruit kun je de advertenties selecteren die ze hebben gedeeld. Hoewel LinkedIn geen robuuste Ad Library zoals Facebook biedt, kun je nog steeds nuttige inzichten verkrijgen door individuele advertenties te bekijken, zoals het aantal likes en commentaren, om de betrokkenheid en de reacties van het publiek te meten​​.

Lees meer: Hoe bekijk ik de Google Ads van mijn concurrentie?

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS