Skip links

Hoe krijg ik meer backlinks?

Laatst gewijzigd op 17 december 2023

Backlinks zijn essentieel voor het vergroten van de autoriteit en zichtbaarheid van je website of webshop op zoekmachines zoals Google. In de kern zijn backlinks links van externe websites die naar jouw site verwijzen. Ze functioneren als een soort aanbeveling of stem voor jouw site, waardoor zoekmachines zoals Google je hoger kunnen waarderen in zoekresultaten.

Lees meer: Backlinks: cruciaal voor SEO en zoekmachineoptimalisatie
Lees meer: Moet je betalen voor backlinks?

Begin met de basis

We gaan er van uit dat je reeds de gratis en makkelijke backlinks hebt verworven. Zo niet, doe dat eerst.

Lees meer: Hoe krijg ik gratis backlinks?

Bekijk de backlinks van concurrenten

Een makkelijke tactiek om meer backlinks te verkrijgen is om te kijken welke backlinks jouw concurrenten hebben. Dit kan je via (betaalde) SEO tools doen zoals Ahrefs: https://ahrefs.com/backlink-checker.

Dit kan je nieuwe ideetjes geven, maar toont je ook interessante websites waar jouw bedrijf eventueel ook een backlink kan verkrijgen.

Ga actief samenwerkingen aan (PR, influencers, blog, pers)

Backlinks verkrijgen en hun tactiek is erg sector gebonden. Bepaalde acties werken nu eenmaal beter voor de ene website, dan voor de andere.
Stel je bent een eigen merk, dan kan je makkelijker PR gebruiken dan wanneer je een winkel bent of schilder. Daar moeten we niet moeilijk over doen.

Wanneer je PR, influencers, blogs en pers kunt gebruiken, dan moet je dit zeker doen. Dit is vaak een eenvoudige en effectieve manier om op regelmaat aan backlinks te komen.

Deel je expertise en autoriteit

Een andere manier voor elk bedrijf, maar niet zo eenvoudig, om backlinks te verkrijgen is jouw expertise en autoriteit binnen jouw niche te delen. Veel andere websites zijn op zoek naar mensen met ervaring. Denk maar aan een programma als Pano of Telefacts of nieuwssites die op zoek zijn naar experts voor een mening of quote.

Jezelf als expert binnen jouw niche zien, is een goede manier om backlinks te verkrijgen, maar evenzeer content.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS