Skip links

Hoe beveilig ik mijn WordPress website?

Laatst gewijzigd op 29 november 2023

WordPress is een van de meest populaire contentmanagementsystemen ter wereld, gebruikt voor het bouwen van websites en webshops.
Vanwege deze populariteit is het echter ook een frequent doelwit voor cyberaanvallen. Een goede beveiliging is daarom essentieel om jouw site en de gegevens van jouw gebruikers te beschermen.

Basisregels om jouw WordPress site te beveiligen

  1. Gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor jouw login, maar even goed voor de FTP-toegang en databases.
  2. Vermijd logins met ‘admin’ of voornamen. Opteer liever voor ‘Peter_Khjk98’ als login.
  3. Verstop de login pagina. WordPress hanteert /login.php en /admin.php als loginscherm. Deze kan je met een simpele plugin verstoppen (https://wordpress.org/plugins/wps-hide-login/)

Implementeer beveilingsplugins en -updates

Installeer beveiligingsplugins zoals Wordfence of Sucuri, die een firewall bieden en jouw site scannen op malware en kwetsbaarheden. Deze plugins kunnen ook helpen bij het blokkeren van verdacht verkeer en het versterken van de beveiliging.

Houd daarnaast jouw WordPress-core, thema’s en plugins altijd up-to-date. Oudere versies kunnen kwetsbaarheden bevatten die door hackers kunnen worden uitgebuit. Automatiseer indien mogelijk updates voor essentiële componenten.

Maak gebruik van back-ups

Regelmatige back-ups van jouw website of webshop kunnen cruciaal zijn in geval van een aanval of storing. Gebruik plugins of tools die automatische back-ups mogelijk maken en sla deze op een veilige, externe locatie op.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS