Skip links

Hoe kan ik gratis een eigen website maken?

Laatst gewijzigd op 8 december 2023

Wil je een eigen website maken zonder kosten? Helaas, écht gratis gaat het nooit, al zijn er wel opties waar je de kosten tot een minimum kunt houden.

Er zijn altijd kosten

Stel er is een gratis websitebouwer of platform waarmee je zonder technische kennis een website of zelfs webshop kunt maken… Dan nog ga je altijd kosten hebben.
Zo ga je een domeinnaam nodig hebben en hosting.

Welke gratis opties zijn er zogezegd?

Wanneer je online zoekt, ga je normaal geen ‘gratis’ opties vinden. De opties die gepromoot worden zullen goedkoop lijken door een trial, maar zullen uiteindelijk veel geld kosten met weinig opties.
Gekende voorbeelden hiervan zijn Wix, Squarespace en zelfs Shopify.

Deze platformen zijn allemaal gesloten wat betekent dat je huur betaalt voor het gebruik ervan. Dat kan misschien ‘gratis’ of goedkoop voor enige periode, maar op termijn ga je altijd veel betalen.

Gebruik WordPress

De beste optie en in feite de enige echt ‘gratis’ optie is WordPress.

Deze CMS is open source en gratis te gebruiken. Echt gratis. Het enige dat je moet doen is hosting betalen en kijken voor een domeinnaam. De software die WordPress is, is volledig gratis te gebruiken hoe je maar wenst.
Daarom is het ook onze go-to keuze om websites en webshops mee te bouwen.

Het nadeel is dat het complexer is dan closed-source systemen waardoor ze minder aantrekkelijk zijn voor mensen met totaal geen verstand van sites. Al kan je je dan beter de vraag stellen waarom je überhaupt zelf je site wilt maken.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS