Skip links

Hoe helpt een blog mijn website?

Laatst gewijzigd op 7 december 2023

Als je je afvraagt hoe een blog jouw website of webshop kan helpen, ben je niet alleen. Veel mensen kennen de voordelen van bloggen niet. En dat is zonde!

Je wordt gezien als expert

Een blog laat jouw kennis en expertise in jouw vakgebied zien. Door regelmatig waardevolle informatie te delen, bouw je vertrouwen op bij jouw websitebezoekers.
Ze zullen je snel als een expert gaan beschouwen, wat cruciaal is voor zakelijk succes. Denk aan een aannemer die niet alleen zijn diensten aanbiedt, maar ook nuttige tips deelt over huisuitbreidingen, wetgeving, interieur en premies. Zo’n benadering helpt om vertrouwen op te bouwen met potentiële leads​​.

Deze vorm van ‘expertise’ en ‘autoriteit helpt je ook in zoekmachines.

Lees meer: Hoe de EEAT-Richtlijnen van Google je SEO beïnvloeden

Hoger scoren in zoekmachines (Google)

Een actieve website en blog helpt je website of webshop hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Door regelmatig nieuwe content te publiceren, wordt je site gezien als ‘levendig’ en relevant. Google waardeert websites die regelmatig bijgewerkt worden met kwaliteitsinhoud​​.

Ook vergroot je zo het aantal pagina’s die geïndexeerd kunnen worden. De meeste websites hebben niet veel pagina’s. Ze hebben een homepage, dienstenpagina’s, een over pagina en vaak stopt het al na 10-20 pagina’s. Door een blog toe te voegen, krijg je per blog artikel een kwaliteitsvolle pagina erbij. Zo bouw je topical authority op en vergroot je het aantal pagina’s waarop je gevonden kunt worden. Dit zorgt op termijn voor meer bezoekers en ook meer leads.

Lees meer: Topical Authority (SEO): Wat het is & waarom het belangrijk is

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS