Skip links

Hoe maak ik een e-mailmarketing adressenlijst?

Laatst gewijzigd op 7 december 2023

E-mailmarketing is een krachtige tool voor het bevorderen van je bedrijf. Het begint allemaal met het opbouwen van een adressenlijst.

Lees meer: Hoe je een mailinglijst opbouwt en je eerste nieuwsbrief verzendt

Wat is een e-mailmarketing adressenlijst?

Een e-mailmarketing adressenlijst is een verzameling e-mailadressen die je gebruikt om promoties, aanbiedingen, nieuwsbrieven en om andere zakelijke informatie te versturen. Deze lijst is de sleutel tot het bereiken van je doelgroep en het opbouwen van een relatie met je klanten. Denk eraan, hoe gerichter je lijst, hoe effectiever je campagnes zullen zijn​​.

Deze lijst kan je verder ook gebruiken om doelgroepen aan te maken op Facebook & Instagram.

Hoe begin ik met het opbouwen van mijn lijst?

Een lijst opbouwen kan je beginnen in een online spreadsheet of excel en houdt niet meer in dan per rij een adres, klant of contact toe te voegen. Hierbij is het nuttig om ook extra informatie toe te voegen om dit ook voor andere doeleinden te kunnen begrijpen. Maar ook voor segmentatie in je nieuwsbrieven. Denk aan taal, type klant en andere parameters.

Verder is het ook een slim idee om jouw website en allerhande kanalen zoals bv. je CRM te koppelen met je adreslijsten. Op die manier vergeet je geen contacten en gebeurt alles automatisch.

Strategieën om je lijst te laten groeien

  1. Creëer een aantrekkelijke ‘weggever’: Dit kan een gratis e-book, een kortingscode of een exclusieve video zijn. Dit motiveert mensen om zich in te schrijven voor je lijst.
  2. Pop-up: Het klinkt stom, maar een simpele pop-up op je website kan je bakken adressen opleveren.
  3. Promotie van je inschrijfpagina: Gebruik sociale media, je website, en zelfs offline methoden om mensen te wijzen op de mogelijkheid om zich in te schrijven voor je lijst​.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS