Skip links

Het belang van Google reviews en hoe je ze kunt verzamelen

Gepubliceerd op 10 juli 2023

- Waarom zijn Google reviews zo belangrijk voor mijn bedrijf?
- Waar vind ik mijn reviews op Google?
- Kan je als bedrijf een Google review verwijderen?
- Hoe verzamel ik meer Google reviews?
- Samenvattend

In de digitale wereld spelen online reviews een cruciale rol bij het beoordelen van bedrijven. Google reviews zijn daarbij van onschatbare waarde. Deze reviews hebben invloed op het vertrouwen en de beslissingen van potentiële klanten. In dit artikel ontdek je waar je je reviews kunt vinden, of je ze als bedrijf kunt verwijderen en hoe je meer Google reviews kunt verzamelen. Leer hoe je je online reputatie versterkt, je zichtbaarheid vergroot en meer klanten aantrekt met Google reviews.

Waarom zijn Google reviews zo belangrijk voor mijn bedrijf?

Google reviews spelen een essentiële rol bij het opbouwen van de online reputatie van je bedrijf. Ze bieden potentiële klanten waardevolle inzichten in de kwaliteit van je producten of diensten. Positieve reviews fungeren als sociale bewijskracht en kunnen het vertrouwen van klanten vergroten.

Bovendien kunnen Google reviews je SEO-rangschikking verbeteren, waardoor je bedrijf en website beter zichtbaar wordt in zoekresultaten.

Google Reviews

Waar vind ik mijn reviews op Google?

Om je Google reviews te bekijken, log je in op je Google Mijn Bedrijf-account. Ga naar het tabblad ‘Reviews’ waar je een overzicht hebt van al je ontvangen reviews. Hier kun je de inhoud van de reviews lezen, sterbeoordelingen bekijken en eventuele reacties toevoegen.
Vooral bij negatieve reviews is het aanbevolen om in dialoog te gaan. Dit toont dat je niet blind bent voor feedback en wilt zoeken naar een oplossing.

Kan je als bedrijf een Google review verwijderen?

Als bedrijf kun je geen Google reviews verwijderen, tenzij ze in strijd zijn met de beleidsregels van Google. Als je van mening bent dat een review ongepast of frauduleus is, kun je een verzoek indienen bij Google om de review te beoordelen. In bepaalde gevallen kan Google besluiten om een review te verwijderen, maar dit gebeurt alleen in uitzonderlijke situaties.

Het beste dat je kan doen, is in dialoog gaan en antwoord geven op de slechte review.

Hoe verzamel ik meer Google reviews?

Het verzamelen van Google reviews vereist een proactieve benadering. Hier zijn enkele strategieën die je kunt toep

1) Vraag tevreden klanten om een review achter te laten. Eventueel automatisch via mail.

2) Maak het proces eenvoudig door links naar je Google reviewpagina te delen.

3) Moedig reviews aan via je website, e-mailhandtekening en sociale media.

4) Geef klanten een extra stimulans, zoals een kortingsbon of beloning, voor het achterlaten van een review. Het gewoon vragen en aanbieden, kan vaak al genoeg zijn.

Samenvattend

Google reviews zijn van onschatbare waarde voor je bedrijf en website.

Ze helpen je online reputatie op te bouwen, vertrouwen te genereren bij potentiële klanten en je SEO-rangschikking te verbeteren. Zorg ervoor dat je regelmatig je reviews controleert en reageert op feedback, zowel positief als negatief.

Vergeet niet om actief reviews te verzamelen door klanten aan te moedigen om hun ervaringen te delen. Met een sterke aanwezigheid op Google reviews kun je je bedrijf laten groeien en succesvol zijn in de digitale wereld.

Dit artikel werd geschreven door KNEET.

Wij zijn een Belgisch marketingbureau met een sterke focus op online marketing via kanalen zoals Facebook, Instagram, nieuwsbrieven en Google Ads. Daarnaast bouwen en optimaliseren we converterende websites en webshops.
Sinds 2016 kenden we al 100+ tevreden klanten in tal van sectoren.

Maken we binnenkort eens vrijblijvend kennis?

Mag KNEET je helpen?

Laat je gegevens na zodat we vrijblijvend kunnen praten over wat je reeds online doet.

    Nieuwe website laten maken?

    Wij maken sinds 2016 winstgevende websites & webshops voor tal van KMO’s, merken en ondernemers.

    MEER INFO