Skip links

Subsidie (€4500) voor jouw website, webshop of marketing

Gepubliceerd op 4 september 2023

- Wat is de subsidie voor websites?
- Welke websites kunnen een subsidie krijgen?
- Hoeveel bedraagt de subsidie voor een nieuwe website?
- Hoe vraag je de subsidie aan?
- Samenvattend

Een nieuwe website of webshop laten maken, is een hele investering. Dat weten onze politici gelukkig ook. FIT (Flanders Investment & Trade) heeft hiervoor een subsidie in het leven geroepen genaamd: digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie. Laten we er samen in duiken en zien of jouw bedrijf er recht op heeft.

Wat is de subsidie voor websites?

De subsidie voor websites, aangeboden door Flanders Investment & Trade, heeft als doel bedrijven te ondersteunen bij hun digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie.

Dit betekent dat als je jouw website, webshop of marketingmaterialen vertaalt, update, optimaliseert of aanpast voor een internationale doelgroep, je in aanmerking kunt komen voor financiële ondersteuning. Het is bedoeld om Vlaamse bedrijven een concurrentievoordeel te geven op internationale markten.

Subsidie website

Welke websites kunnen een subsidie krijgen?

De subsidie is beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande websites en webshops die een internationaal publiek bedienen. De belangrijkste voorwaarde is dat de website wordt aangepast of vertaald om buitenlandse klanten aan te trekken. Bedrijven die zich richten op B2B en B2C markten kunnen hiervan profiteren, zolang ze maar de intentie hebben om op de internationale markt te opereren.

Hoeveel bedraagt de subsidie voor een nieuwe website?

Bedrijven kunnen tot €4500 subsidie ontvangen voor hun digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie.

Dit bedrag kan worden gebruikt voor een breed scala aan digitale projecten, waaronder het opzetten van een nieuwe website, het vertalen van bestaande content of het implementeren van marketingstrategieën gericht op een internationaal publiek.

Hoe vraag je de subsidie aan?

Het aanvragen van de subsidie gaat via de website van FIT (Flanders Investment & Trade).

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/subsidiedatabank/digitale-internationale-commerciele-bedrijfscommunicatie

Hier moet je een aanvraagformulier invullen met gedetailleerde informatie over jouw project en hoe het bijdraagt aan de groei van jouw bedrijf op internationale markten. Het is essentieel om een duidelijk plan van aanpak te hebben en te laten zien hoe de subsidie jouw bedrijf zal ondersteunen in het bereiken van buitenlandse klanten.

Samenvattend

Een investering in een nieuwe website of webshop hoeft niet overweldigend te zijn, vooral met de beschikbare subsidie van Flanders Investment & Trade.

Als jouw bedrijf zich richt op internationale groei en je bent van plan om jouw online aanwezigheid te optimaliseren voor een buitenlands publiek, dan is deze subsidie een geweldige kans om de kosten te verlagen en jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Dit artikel werd geschreven door KNEET.

Wij zijn een Belgisch marketingbureau met een sterke focus op online marketing via kanalen zoals Facebook, Instagram, nieuwsbrieven en Google Ads. Daarnaast bouwen en optimaliseren we converterende websites en webshops.
Sinds 2016 kenden we al 100+ tevreden klanten in tal van sectoren.

Maken we binnenkort eens vrijblijvend kennis?

Mag KNEET je helpen?

Laat je gegevens na zodat we vrijblijvend kunnen praten over wat je reeds online doet.

    Nieuwe website laten maken?

    Wij maken sinds 2016 winstgevende websites & webshops voor tal van KMO’s, merken en ondernemers.

    MEER INFO