Skip links

De kunst van employer branding: trek het beste talent aan

Gepubliceerd op 18 november 2023

- Wat is employer branding?
- Waarom is employer branding belangrijk?
- Hoe pas je employer branding toe in je online marketing?
- Hoe pas je employer branding toe op je website?
- Samenvattend

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is employer branding essentieel voor elk bedrijf dat top talent wil aantrekken en behouden.

Als marketingbureau begrijpen we de kracht van een sterk merk, niet alleen voor klanten, maar ook voor potentiële werknemers.

Wat is employer branding?

Employer branding is het proces om jouw bedrijf te etaleren als een goede werkplek om zo het beste talent aan te werven.

Het gaat niet alleen om het verkopen van het bedrijf als een goede plek om te werken, maar ook om het creëren van een authentieke en aantrekkelijke bedrijfscultuur. Dit houdt in dat je laat zien wat jouw organisatie uniek maakt en waarom het een geweldige plek is om te werken.

Waarom is employer branding belangrijk?

In een markt waar talent schaars is, kan een sterke employer brand een bedrijf onderscheiden van concurrenten.

Het helpt niet alleen bij het aantrekken van nieuw talent, maar speelt ook een cruciale rol in het behouden van huidige medewerkers. Een sterk employer brand verbetert de betrokkenheid en loyaliteit van werknemers, wat leidt tot hogere productiviteit en lager verloop.

En als jij het niet toepast, doet een concurrent het vast wel!

Hoe pas je employer branding toe in je online marketing?

Online marketing is een krachtig middel om jouw employer branding te tonen.

Gebruik jouw sociale media kanalen om verhalen en ervaringen van huidige werknemers te delen. Dit kan variëren van dagelijkse momentopnames op Instagram tot diepgaande interviews op LinkedIn. Contentmarketing kan ook effectief zijn; denk aan blogs of video’s die de bedrijfscultuur en werkomgeving tonen. Belangrijk is dat de content authentiek en representatief is voor de werkelijkheid.

In plaats van in een vacature schrijven dat je een leuke omgeving biedt om te werken en op teambuilding gaat, deel dan een behind the scenes van die werkomgeving en van die teambuilding op je socials.

Hoe pas je employer branding toe op je website?

Ook op jouw website kan je potentiële sollicitanten onder de indruk maken door jouw employer branding.
Tevens is de website vaak het eerste contactpunt voor potentiële werknemers.

Zorg ervoor dat de carrièrepagina meer biedt dan alleen vacaturelijsten. Integreer getuigenissen van werknemers, hoogtepunten van bedrijfsevenementen, en informatie over de bedrijfscultuur en -waarden.

Maak ook het sollicitatieproces eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Samenvattend

Employer branding is geen eenmalige actie, maar een doorlopend proces. Als marketingbureau benadrukken we het belang van authenticiteit, consistentie en creativiteit in het overbrengen van je employer brand. Door een aantrekkelijke en waarheidsgetrouwe afspiegeling van je bedrijf te geven, trek je het talent aan dat niet alleen bij je past, maar ook blijft.

Toch nog hulp nodig? Contacteer ons vrijblijvend.

Dit artikel werd geschreven door KNEET.

Wij zijn een Belgisch marketingbureau met een sterke focus op online marketing via kanalen zoals Facebook, Instagram, nieuwsbrieven en Google Ads. Daarnaast bouwen en optimaliseren we converterende websites en webshops.
Sinds 2016 kenden we al 100+ tevreden klanten in tal van sectoren.

Maken we binnenkort eens vrijblijvend kennis?

Mag KNEET je helpen?

Laat je gegevens na zodat we vrijblijvend kunnen praten over wat je reeds online doet.

    Nieuwe website laten maken?

    Wij maken sinds 2016 winstgevende websites & webshops voor tal van KMO’s, merken en ondernemers.

    MEER INFO