Skip links

Hoe je het bouncepercentage van je website kunt verlagen

- Wat is het bouncepercentage van mijn website?
- Tips om het bouncepercentage te verbeteren
- Samenvattend

Het bouncepercentage van een website is een belangrijke statistiek die aangeeft hoeveel bezoekers je website verlaten zonder enige interactie te hebben gehad met de inhoud of andere pagina’s.

Een hoog bouncepercentage kan aangeven dat er iets mis is met je website, zoals slechte inhoud, een slechte gebruikerservaring of technische problemen. Evengoed kan het duiden op de foute bezoekers door slechte marketing. In dit artikel bespreken we enkele tips om het bouncepercentage van je website te verlagen en meer bezoekers te behouden.

Wat is het bouncepercentage van mijn website?

Het bouncepercentage is een cruciale meetwaarde die vaak over het hoofd wordt gezien Toch staat deze duidelijk zichtbaar in de resultaten van Google Analytics. Het is belangrijk om het bouncepercentage mee te nemen in jouw analyses.

Er bestaat geen ideaal bouncepercentage, want dit verschilt per branche en per individuele website, en hangt ook af van je marketinginspanningen. Wanneer je meer marketing doet, krijg je meer bezoekers die minder binding hebben met je merk of bedrijf, waardoor ze sneller kunnen wegklikken.
Een stijging van het bouncepercentage hoeft dus niet per se slecht nieuws te zijn, maar het mag niet te hoog zijn. Het is belangrijk om het bouncepercentage regelmatig te evalueren en ook per pagina te bekijken om te zien welke pagina’s wel en niet converteren.

Tips om het bouncepercentage te verbeteren

Om het bouncepercentage van een website te verbeteren, is het van belang om de volgende tips in volgorde van belangrijkheid te hanteren, rekening houdend met hun bijdrage.

1) Zorg voor een snelle laadtijd: Een van de belangrijkste redenen waarom bezoekers een website verlaten, is vanwege een trage laadtijd. Zorg ervoor dat je website snel laadt en vermijd het gebruik van grote bestanden, afbeeldingen of video’s die de laadtijd kunnen vertragen. 

2) Maak je website mobielvriendelijk: Een groeiend aantal bezoekers gebruikt hun mobiele apparaten om websites te bezoeken. Zorg ervoor dat je website responsief is en zich aanpast aan verschillende schermformaten en -oriëntaties. Dit kan helpen bij het verbeteren van de gebruikerservaring en het verminderen van het bouncepercentage.

3) Verbeter de inhoud van je website: De inhoud van je website is van cruciaal belang voor het behouden van bezoekers. Zorg ervoor dat de inhoud relevant, informatief en gemakkelijk te begrijpen is. Gebruik ook afbeeldingen en video’s om de inhoud te versterken en de interesse van de bezoekers te wekken. Vermijd het gebruik van onnodige jargon of technische termen die de bezoekers kunnen afschrikken.

4) Maak je website gemakkelijk te navigeren: Een website die moeilijk te navigeren is, kan ervoor zorgen dat bezoekers gefrustreerd raken en de website verlaten. Zorg ervoor dat je website eenvoudig en intuïtief is om te navigeren, met duidelijke en eenvoudige menu’s en links. Zorg ook voor een zoekfunctie waarmee bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
Let ook hier op een responsief design zodat de navigatie op zowel desktop als mobiel goed werkt.

5) Zorg voor een sterke call-to-action: Een sterke call-to-action kan bezoekers aanmoedigen om meer actie te ondernemen op je website, zoals het invullen van een formulier, zich abonneren op een nieuwsbrief of een product kopen. Zorg ervoor dat je call-to-action duidelijk en gemakkelijk te vinden is en dat het de bezoekers stimuleert om te handelen.

6) Gebruik de juiste advertenties en doelgroepen: Relevante advertenties kunnen helpen om de aandacht van bezoekers te trekken en hen te informeren over producten en diensten die relevant zijn voor hun interesses. Maar overdreven of ongepaste advertenties kunnen de gebruikerservaring negatief beïnvloeden en leiden tot een hoger bouncepercentage. Zorg ervoor dat de advertenties die je gebruikt relevant zijn voor je doelgroep en passen bij de inhoud van je website. 

7) Analyseer je websitegegevens: De drie beste manieren om je website te verbeteren? Analyseer, analyseer en analyseer.

Gebruik Google Analytics om je websitegegevens te bekijken, zoals het bouncepercentage, het verkeer, de bezoekduur en de gebruikte zoekwoorden. Analyseer deze gegevens om te zien waar bezoekers vandaan komen, welke pagina’s het meest populair zijn en waar ze de website verlaten. Gebruik deze informatie om de inhoud en functionaliteit van je website te optimaliseren en het bouncepercentage te verlagen.

Samenvattend

Het verlagen van het bouncepercentage van je website kan een uitdaging zijn, maar het is cruciaal om het aantal bezoekers en de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten. Door ervoor te zorgen dat je website snel laadt, mobielvriendelijk is, relevante en informatieve inhoud heeft, gemakkelijk te navigeren is, aantrekkelijke koppen en sterke call-to-actions heeft, kun je het bouncepercentage van je website aanzienlijk verminderen en je online aanwezigheid verbeteren.

Mag KNEET je helpen?

Laat je gegevens na zodat we vrijblijvend kunnen praten over wat je reeds online doet.