Skip links

Wanneer is de beste tijd om te posten op Instagram?

Gepubliceerd op 28 april 2023

- Het beste tijdstip om te posten op Instagram volgens algemene data
- Het beste tijdstip voor Instagram stories
- Wat met Instagram advertenties?
- Samenvattend

Instagram is een platform waar veel mensen gebruik van maken om foto’s en video’s te delen met hun volgers. Als je Instagram zakelijk gebruikt, is het belangrijk om te weten wanneer je het beste kunt posten om je bereik te vergroten. Maar hoe weet je nu wanneer de beste tijd is om te posten op Instagram?

De beste tijd om te posten op Instagram verschilt per doelgroep. Het is daarom belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wanneer zij actief zijn op Instagram. Over het algemeen zijn er echter een aantal richtlijnen die je kunt volgen.

Het beste tijdstip om te posten op Instagram volgens algemene data

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen actief zijn op Instagram in de avonduren. Het is daarom aan te raden om te posten tussen 17:00 en 22:00 uur op werkdagen en tussen 11:00 en 13:00 uur in het weekend. Ook zijn er enkele piekmomenten op specifieke dagen van de week. Op maandag, woensdag en donderdag kun je het beste posten tussen 9:00 en 11:00 uur en tussen 12:00 en 13:00 uur. Op dinsdag en vrijdag kun je het beste posten tussen 9:00 en 10:00 uur en tussen 12:00 en 14:00 uur. Deze richtlijnen gelden echter voornamelijk voor een Nederlands publiek en kunnen verschillen per regio en doelgroep.

Het is belangrijk om te blijven experimenteren met verschillende posttijden en te kijken naar welke tijden het beste werken voor jouw doelgroep. Houd ook rekening met speciale gelegenheden, zoals feestdagen en evenementen, die van invloed kunnen zijn op de activiteit op Instagram.

Het beste tijdstip voor Instagram stories

Als het gaat om het plaatsen van Instagram Stories, is het belangrijk om te weten dat deze verhalen slechts 24 uur online blijven. Het is daarom aan te raden om meerdere keren per dag een verhaal te plaatsen om je volgers betrokken te houden en ervoor te zorgen dat je verhaal weer bovenaan de lijst komt te staan.
In praktijk lig je best niet wakker hierover.

Het beste tijdstip om een Instagram Story te plaatsen is ook afhankelijk van je doelgroep en hun online activiteit. Over het algemeen zijn de beste tijden om een verhaal te plaatsen tussen 16:00 en 18:00 uur op werkdagen en tussen 11:00 en 13:00 uur in het weekend. Deze tijden komen overeen met de algemene richtlijnen voor het plaatsen van Instagram-posts. Het is echter belangrijk om te blijven experimenteren met verschillende posttijden en te kijken welke tijden het beste werken voor jouw specifieke doelgroep en verhaal.

Wat met Instagram advertenties?

Het plaatsen van Instagram-advertenties is een effectieve manier om je bereik te vergroten en je doelgroep te bereiken. In tegenstelling tot Instagram-posts en -verhalen blijven advertenties doorlopend online staan, waardoor je een groter bereik kunt opbouwen en je doelgroep op elk moment van de dag kunt bereiken.

Hierdoor is het dus niet belangrijk wanneer je een advertentie inzet.

Het inzetten van Instagram-advertenties heeft vele voordelen, zoals het vergroten van je naamsbekendheid, het genereren van meer verkeer naar je website en het stimuleren van verkoop.
Bovendien kun je met Instagram-advertenties zeer specifiek targeten op demografische gegevens en interesses, waardoor je je advertenties gericht kunt inzetten en een hogere conversieratio kunt behalen. Het is daarom zeker de moeite waard om te overwegen om Instagram-advertenties in te zetten in je marketingstrategie.

Samenvattend

Over het algemeen zijn de avonduren op werkdagen de beste tijden om te posten, maar het is belangrijk om te blijven experimenteren en te kijken wat werkt voor jouw specifieke doelgroep. Vergeet ook niet om te focussen op de inhoud van je post, om zo je bereik op Instagram te vergroten.

Dit artikel werd geschreven door KNEET.

Wij zijn een Belgisch marketingbureau met een sterke focus op online marketing via kanalen zoals Facebook, Instagram, nieuwsbrieven en Google Ads. Daarnaast bouwen en optimaliseren we converterende websites en webshops.
Sinds 2016 kenden we al 100+ tevreden klanten in tal van sectoren.

Maken we binnenkort eens vrijblijvend kennis?

Mag KNEET je helpen?

Laat je gegevens na zodat we vrijblijvend kunnen praten over wat je reeds online doet.

    Nieuwe website laten maken?

    Wij maken sinds 2016 winstgevende websites & webshops voor tal van KMO’s, merken en ondernemers.

    MEER INFO