Skip links

Hoe begin ik met zoekmachine optimalisatie?

Laatst gewijzigd op 16 december 2023

Welkom bij de wondere wereld van zoekmachine optimalisatie (SEO)!

SEO is het proces waarbij je jouw website of webshop optimaliseert om hoger te ranken in zoekmachineresultaten, zoals Google en Bing. Dit is cruciaal voor het vergroten van je online zichtbaarheid en het aantrekken van meer bezoekers.

Stap 1: Begrijp wat SEO is (en wat niet)

SEO, of Search Engine Optimisation, is een essentieel onderdeel van online marketing. Het is een reeks activiteiten gericht op het verbeteren van de positie van je webpagina’s in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Dit omvat het optimaliseren van je content, het gebruik van relevante trefwoorden, en het verbeteren van de technische aspecten van je site​​.

In praktijk is het een constant werk waarmee je nooit ‘klaar’ bent omdat er telkens zaken zijn die je kunt verbeteren, optimaliseren en toevoegen.

Stap 2: Optimaliseer je website voor zoekmachines

De kern van SEO is het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat je website goed leesbaar en begrijpbaar is voor zoekmachines zoals Google. Gebruik de juiste zoekwoorden, voeg meta-omschrijvingen toe, zorg voor backlinks, gebruik alt-teksten bij afbeeldingen, en zorg voor een goede indeling van je SEO-teksten. Dit verbetert niet alleen de leesbaarheid voor zoekmachines, maar helpt ook bij het aantrekken van de juiste bezoekers​​.

Uit onze audits merken we vaak dat mensen niet snappen dat het optimaliseren van content een continue werk is. Na het op punt zetten van je teksten, is het ook een goed idee om op regelmatige basis nieuwe content toe te voegen zoals artikels, nieuws of gewoon extra content.

Stap 3: Volg een gedegen stappenplan

SEO is de moeilijkste vorm van online marketing waarbij je snel het bos door de bomen niet meer ziet. Een stappenplan is daarom ideaal en helpt je door het gehele proces van zoekmachine optimalisatie te focussen. Door een dergelijk plan te volgen, leer je de basisbeginselen en kun je jouw SEO-strategie geleidelijk verfijnen en verbeteren.

Hulp nodig? Contacteer ons gerust.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS