Wat is een meta description?

Laatst gewijzigd op 25 november 2023

Een meta description is een korte beschrijving die in de HTML van een webpagina wordt geplaatst en die in de zoekresultaten onder de titel van de pagina verschijnt. Hoewel het geen directe invloed heeft op de ranking, is een goede meta description belangrijk voor het aantrekken van klikken van gebruikers in de zoekresultaten, omdat het hen een idee geeft van wat ze op de pagina kunnen verwachten.