Skip links

Hoe trek ik meer bezoekers naar mijn website?

Laatst gewijzigd op 28 november 2023

Een veelgemaakte denkfout is dat bedrijven denken dat een website vanzelf bezoekers krijgt. Of nog erger: dat de kwaliteit van de website, het aantal bezoekers beïnvloedt. Brrrr, cowboys maken je dat wijs.

Het krijgen van (extra) bezoekers op je website gaat helaas niet vanzelf en vergt constant werk.

Via welke kanalen kan je bezoekers aantrekken op jouw website?

Er zijn enkele kanalen/manieren om bezoekers te lokken naar je website. Wat je ook doet, deze manieren zijn voor elke website hetzelfde.

  1. Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Optimaliseer jouw website om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te verschijnen. Dit betreft het toevoegen van hoogwaardige content, het verbeteren van de laadsnelheid en gebruiksvriendelijkheid, en het verkrijgen van backlinks.
  2. Adverteren in zoekmachines (SEA): Het omgekeerde van SEO is SEA waarin je zoekmachines betaalt om jouw advertentie te tonen. Dit kan bv. met Google Ads.
  3. Nieuwsbrieven: Het regelmatig versturen van nieuwsbrieven naar je doelgroepen is een relatief goedkope manier om aan online marketing te doen en ook bezoekers naar je website te lokken.
  4. Sociale media marketing: Gebruik sociale media kanalen om jouw producten/diensten en ook jouw website te promoten en direct met jouw publiek te communiceren. Dit kan zowel organisch (gratis) als betalend.

Hoe meet ik hoeveel bezoekers op mijn website komen?

Voor je het aantal bezoekers van jouw website probeert te verbeteren is het een goed idee om een nulmeting uit te voeren. Je moet eerst weten waar je begint.

Met de gratis tool Google Analytics kan je gedetailleerde informatie krijgen over jouw bezoekers, zoals het aantal bezoekers, hun gedrag op de site, en de bron van het verkeer.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS