Skip links

Hoe krijg ik meer bestellingen op mijn webshop?

Laatst gewijzigd op 29 november 2023

E-commerce is misschien wel de moeilijkste branche die er is. Het verbaast ons dan ook niet dat je op zoek bent naar manieren om de bestellingen en verkoop van je webshop te stimuleren.

Start met een audit

Meer bestellingen krijgen op je webshop is redelijk simpel. We hebben twee manieren. 1) je verbetert het aantal conversies van je webshop. 2) je verhoogt het aantal bezoekers.
Dat is uiteraard snel door de bocht, maar het blijft standhouden.

Daarom raden we aan om te beginnen met een grondige audit. Hierin bekijk je het aantal bezoekers dat je krijgt, via welke kanalen ze komen, maar ook hoeveel geïnteresseerd zijn, meerdere pagina’s bekijken en hoeveel procent effectief een bestelling plaatst.
Door al deze informatie grondig door te nemen vind je vanzelf pijnpunten in je online marketing, maar ook in je webshop zelf.

Verbeter je webshop

Na een audit en wat gezond verstand, kom je van zelf werkpunten tegen. Misschien moet je meer producten tonen op je voorpagina, misschien moet je meer informatie toevoegen, meer opties, …

Jouw webshop verbeteren zou constant een prioriteit zijn en zou geregeld op de planning moeten komen.
Zo zorg je dat je constant mee bent met de laatste trends en verbeteringen.

Verhoog je aantal bezoekers

Wanneer je zeker bent dat je webshop goed werkt, informeert en converteert, kan je verder kijken naar de instroom van bezoekers.

Vanaf dan is het min of meer een regel van 3 waarin meer mensen voor meer bestellingen zouden moeten zorgen.

Hiervoor zet je alle kanalen in die binnen je doelgroep relevant zijn, gaande van Google Ads, nieuwsbrieven, Facebook, Instagram tot zelfs TikTok.

Lees verder: Hoe trek ik meer bezoekers naar mijn website? 

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS