Skip links

Hoeveel kosten reken ik voor verzending in mijn webshop?

Laatst gewijzigd op 10 december 2023

Wanneer je een webshop beheert, is het essentieel om goed na te denken over de verzendkosten die je rekent. Deze kosten kunnen een grote impact hebben op zowel je winstgevendheid, maar ook op jouw conversieratio.

Hoe bereken ik de juiste verzendkosten?

Het is cruciaal om de balans te vinden tussen wat je betaalt voor verzending en wat je aan de klant doorrekent. Als je bijvoorbeeld via Bpost of PostNL verstuurt, kost een nationale verzending ongeveer 7-10 euro, maar veel webshops kiezen ervoor om rond de vier euro inclusief btw aan de klant door te rekenen om afhaken te voorkomen.

Overweeg ook om een verschil te maken tussen nationale verzendingen en internationale verzendingen.

Btw op verzendkosten

Bij het berekenen van verzendkosten moet je rekening houden met btw. Voor de meeste producten geldt een standaard btw-tarief van 21%, maar dit kan variëren afhankelijk van het type product dat je verstuurt.
Op de verzendkosten breng je ook 21% btw in rekening.

Verschillende verzendopties aanbieden

Overweeg om verschillende verzendopties aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld flexibele verzendkosten instellen op basis van de bestelgrootte of een vaste verzendkostenprijs hanteren.
Gratis verzending voor grote bestellingen vanaf x euro is ook een populaire optie om klanten aan te moedigen meer te kopen.

Daarnaast kan je tegenwoordig ook kiezen voor een lokaal afhaalpunt. Vaak zijn deze prijzen goedkoper, wat een interessante optie kan zijn voor bepaalde klanten.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS