Skip links

Hoeveel kost adverteren op sociale media?

Laatst gewijzigd op 7 december 2023

Sociale media platformen als Facebook & Instagram hebben zich ontwikkeld tot krachtige platforms om te adverteren.
Sterker nog: het is tegenwoordig bijna de norm om nog bereik te halen, zeker nieuwe mensen bereiken gezien het organisch bereik steeds verder afneemt. Maar wat kost dat nu juist al dat adverteren?

De gemiddelde kosten van adverteren op sociale media

Het is onmogelijk om een antwoord te geven op deze vragen omdat er zoveel factoren de kosten beïnvloeden. Daarom gaan we de gemiddelde kosten bespreken zodat jij via de regel van drie kunt nadenken wat het je ongeveer zal kosten, maar ook wat je kan verwachten voor elke euro die je spendeert op platformen als Facebook & Instagram.

Want we moeten goed beseffen dat je het zelf zo duur maakt als je wilt. Je kan al advertenties maken vanaf 1 euro per dag als budget. Hoe groot jouw budget dus is, maakt niets uit.

Prijs per 1000 weergaves of impressies: 0,50 euro – 3 euro
Prijs per klik: 1 euro – 4+ euro

Belangrijk hierbij is dat we kijken naar echte advertenties die werken. Als jij wilt adverteren met een lelijke advertentie voor een lelijke webshop, dan kunnen je resultaten wel een pak slechter zijn.

Factoren die de advertentiekosten beïnvloeden

Het type advertentie beïnvloedt niet alleen het doel, maar ook de kosten. Zo gaan advertenties gericht op weergaves je minder kosten per weergave, maar meer per klik.
Op die manier kan je ‘meer’ proberen te halen uit je advertentiebudgetten.

Hoe de advertentie gemaakt is en er uit ziet, zal ook sterk de kosten bepalen. Goed beeldmateriaal, maar ook goede copy maken een groot verschil. Advertenties met slechte beelden zullen minder resultaat hebben en meer kosten dan advertenties met goede beelden.

Je focussen op de beelden en de teksten is vaak het beste dat je kan doen.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS