Skip links

Integratie van Payconiq met WooCommerce webshop

Gepubliceerd op 9 februari 2024

- Wat is Payconiq?
- Voordelen van Payconiq voor jouw webshop
- Wat kost Payconiq?
- Integratie van Payconiq in WooCommerce
- Samenvattend

Wie een webshop beheert, weet hoe belangrijk het afreken- en betaalproces is. Dit zo soepel mogelijk laten verlopen, verhoogt je kans op bestellingen en vermindert het aantal bezoekers die vroegtijdig afhaken.

Payconiq is een mobiele betalingsoplossing die steeds meer aan populariteit wint in Europa en erg populair is binnen België.
In dit artikel leren we wat Payconiq is en hoe je het naadloos kunt integreren in jouw WooCommerce webshop om een extra betalingsoptie aan te bieden.

Wat is Payconiq?

Payconiq is een innovatieve mobiele betalingsapp die gebruikers in staat stelt om eenvoudige en veilige transacties te verrichten. Of het nu gaat om betalingen in fysieke winkels via een QR-code, het overmaken van geld naar vrienden, of het betalen van online aankopen, Payconiq biedt een flexibele oplossing die aansluit bij de hedendaagse behoeften van consumenten.

Voordelen van Payconiq voor jouw webshop

Veiligheid en gemak

Payconiq biedt een veilige betalingsgateway die gebruikmaakt van geavanceerde encryptietechnologieën om de financiële gegevens van jouw klanten te beschermen. Daarnaast biedt de app een gebruiksvriendelijke interface die het betalingsproces vereenvoudigt, wat bijdraagt aan een positieve winkelervaring.

Breder klantenbereik

Door Payconiq als betalingsoptie aan te bieden, spreek je een nog breder publiek aan, inclusief de groeiende groep consumenten die de voorkeur geeft aan mobiele betalingen.

Eenvoudige integratie

Met de beschikbare WooCommerce plugin voor Payconiq kun je deze betalingsoplossing gemakkelijk integreren in jouw webshop, zonder dat je technische expertise nodig heeft.

Wat kost Payconiq?

De tarieven voor het gebruik van Payconiq als betalingsoplossing voor jouw WooCommerce webshop zijn afhankelijk van het type betaling dat wordt verwerkt.

Payconiq hanteert geen abonnementskosten; je betaalt enkel per transactie. Dit maakt het een flexibele optie voor bedrijven van alle groottes. Voor meer gedetailleerde tariefinformatie wordt aangeraden rechtstreeks contact op te nemen met Payconiq, aangezien de kosten kunnen variëren afhankelijk van het aantal transacties en de gekozen betaaloplossing​​.

Hieronder vind je een overzicht van de tarieven per type betaling:

Bij een betaling aan de kassa (Point of Sale):

Voor bedragen tot en met €5: €0,07 per transactie
Voor bedragen boven €5: 1,55% van het transactiebedrag

Voor factuurbetalingen:

€0,70 per transactie bij integratie van een QR-code op facturen

Voor E/M-commerce betalingen (inclusief webshops en mobiele commerce):

Een commissie van 2,25% per transactie

Integratie van Payconiq in WooCommerce

Stap 1: Installeer de Payconiq plugin

Begin met het installeren van de Payconiq plugin voor WooCommerce, die beschikbaar is op de WordPress plugin directory. Ga naar jouw WordPress dashboard, selecteer ‘Plugins’ > ‘Nieuwe toevoegen’ en zoek naar ‘WC Payconiq’. Installeer en activeer de plugin vervolgens.

Stap 2: Configureer de plugin

Na activatie vind je de instellingen van Payconiq onder ‘WooCommerce’ > ‘Instellingen’ > ‘Betalen’. Hier kun je jouw Payconiq handelaarsgegevens invoeren, zoals uw handelaars-ID en de geheime sleutel, die je ontvangt na het aanmelden bij Payconiq als handelaar.

Stap 3: Test de betalingsgateway

Voordat ke Payconiq live zet voor jouw klanten, is het belangrijk om de betalingsgateway grondig te testen. Voer testtransacties uit om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en dat de betalingen correct worden verwerkt.

Samenvattend

De integratie van Payconiq in jouw WooCommerce webshop biedt een veilige en gebruiksvriendelijke betalingsoplossing. Met zijn eenvoudig installatieproces en de veelzijdigheid van mobiele betalingen, is Payconiq een waardevolle toevoeging aan jouw online betalingsmethoden.

Dit artikel werd geschreven door KNEET.

Wij zijn een Belgisch marketingbureau met een sterke focus op online marketing via kanalen zoals Facebook, Instagram, nieuwsbrieven en Google Ads. Daarnaast bouwen en optimaliseren we converterende websites en webshops.
Sinds 2016 kenden we al 100+ tevreden klanten in tal van sectoren.

Maken we binnenkort eens vrijblijvend kennis?

Mag KNEET je helpen?

Laat je gegevens na zodat we vrijblijvend kunnen praten over wat je reeds online doet.

    Nieuwe website laten maken?

    Wij maken sinds 2016 winstgevende websites & webshops voor tal van KMO’s, merken en ondernemers.

    MEER INFO