Als webshop is het belangrijk om verschillende betalingsmogelijkheden aan te bieden aan jouw klanten. Een populaire optie die steeds meer terrein wint, is Klarna.
In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van Klarna voor uw webshop bespreken, alsook tips om het meer in de kijker te zetten zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over het al dan niet implementeren van deze betaalmethode.
Wat is Klarna en hoe werkt het?
Eerst moeten we de werking van Klarna begrijpen, vooral we deze gaan integreren met jouw webshop.
Klarna is een betaaldienst die webshops de mogelijkheid biedt om hun klanten flexibele betalingsopties aan te bieden. Met Klarna kunnen klanten ervoor kiezen om achteraf te betalen, wat betekent dat ze hun aankopen kunnen ontvangen voordat ze daadwerkelijk betalen. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor klanten die liever eerst hun producten willen zien voordat ze hun geld uitgeven.
Daarnaast biedt Klarna ook de optie om in drie termijnen te betalen. Dit houdt in dat klanten hun aankoopbedrag kunnen verdelen over drie gelijke betalingen, in plaats van het volledige bedrag in één keer te betalen. Dit maakt het voor klanten gemakkelijker om grotere aankopen te doen, omdat ze de kosten kunnen spreiden over een langere periode.
Héél belangrijk hierbij is dat Klarna het geld voorschiet en jij dus onmiddellijk het geld krijgt net zoals dat bij Banconact, Belfius, ING, credit card of eender welke andere betaalmethode zou zijn.
Hoe integreer ik Klarna in mijn webshop?
Als webshop eigenaar is het integreren van Klarna in uw betalingsproces vrij eenvoudig. Je kan jezelf aanmelden bij Klarna als een handelaar en hun betalingsgateway in uw webshop implementeren. Klarna handelt vervolgens het betalingsproces af, inclusief het beheer van de betalingen, het risico op wanbetaling en het verstrekken van facturen aan klanten.
Wat wij echter vaker doen is gebruik maken van een betaalpartner zoals Mollie, dewelke ook andere betaalmethoden kan aanbieden. Dit maakt het hyper eenvoudig.
Hoe zet ik Klarna in de kijker?
Je hebt het vast al opgemerkt, maar quasi elke webshop etaleert door middel van kleine icoontjes de betaalmethodes die ze toelaten. Dit geeft een teken van vertrouwen, maar geeft ook weer hoe bezoekers kunnen betalen.
Met dat Klarna vrij nieuw is, loont het om deze betaalmethode in de kijker te zetten.
Met dat Klarna conversies verhoogt en de drempel verlaagt om een bestelling te plaatsen, gaan veel webshops een stap verder. Zij showcasen als het ware Klarna op hun productpagina, maar soms ook als banner op de homepage.
Klarna helpt hierbij door bepaalde badges aan te bieden die plug and play zijn voor webshops.
Voordelen van Klarna voor webshops
Klarna inzetten, zorgt bij de meeste webshops voor een toename in de conversies. Door flexibele betalingsopties aan te bieden zoals uitgestelde betalingen en gespreide betalingen stel je klanten in staat om producten te kopen zonder direct het volledige bedrag te betalen.
Voor jouw als eigenaar biedt het ook geen risico. Jij int het geld meteen, want Klarna schiet dit voor.
Nadelen van Klarna voor webshops
Het grootste nadeel en tevens ook de grootste reden waarom webshops Klarna niet inschakelen is het risico op meer retours.
Dit risico hangt af van de producten die je verkoopt. Indien je zonder Klarna geen tot weinig retours ervaart, zal dit door Klarna heus niet vergroten. Indien je nu al veel retours ervaart, kan dit probleem vergroten.
Als tweede nadeel zijn er de hogere kosten. Op dit moment betaal je via Mollie 2,99% + 1 euro transactie kosten. Dit lijkt veel, maar is quasi hetzelfde als een credit card wat webshops steevast willen aanbieden.
Samenvattend
Klarna is een betaaldienst waarmee webshops hun klanten flexibele betalingsopties kunnen bieden, zoals achteraf betalen of gespreide betalingen. Het integreert gemakkelijk in webshops via een betalingsgateway zoals Mollie.
Het gebruik van Klarna kan leiden tot hogere conversies en lagere drempels voor klanten om aankopen te doen. Hoewel er een risico op meer retouren kan zijn en hogere kosten verbonden zijn aan het gebruik van Klarna, biedt het webwinkeliers de mogelijkheid om directe betalingen te ontvangen terwijl Klarna het geld voorschiet.
Mag KNEET je helpen?
Laat je gegevens na zodat we vrijblijvend kunnen praten over wat je reeds online doet.