Wat is Google Ads?

Laatst gewijzigd op 23 november 2023

Voorheen bekend als Google AdWords, is Google Ads het meest prominente online advertentieplatform, waarmee bedrijven advertenties kunnen plaatsen in de zoekmachine van Google en in het uitgebreide netwerk van partnerwebsites.

Adverteerders kunnen kiezen tussen verschillende advertentietypen, zoals tekstgebaseerde zoekadvertenties, grafische display-advertenties, YouTube-videoadvertenties, of in-app mobiele advertenties.
Google Ads werkt voornamelijk op een pay-per-click-model, waarbij adverteerders alleen betalen wanneer een gebruiker op hun advertentie klikt.