Skip links

Hoe zet ik kortingscodes in voor mijn webshop?

Laatst gewijzigd op 10 december 2023

Kortingscodes zijn een krachtige tool om de verkoop in jouw webshop te stimuleren. Ze trekken nieuwe klanten aan en verhogen de loyaliteit van bestaande klanten. Maar hoe benut je ze nu ten volle?

Hoe creëer ik effectieve kortingscodes?

Het aanmaken van effectieve kortingscodes begint bij het kiezen van een eenvoudige, maar relevante naam, gericht op de actie of het doel van de korting. Denk aan namen zoals ‘KERST10’ of ‘BLACKFRIDAY’. Het is belangrijk een aantrekkelijke actie te bedenken die aansluit bij de behoeften van je klanten, zoals een procentuele korting of een gratis product bij aankoop boven een bepaald bedrag.

Wanneer je kiest voor individuele kortingscodes voor één klant specifiek dan zijn codes als ‘JHJF98’ uiteraard beter.

Hoe verspreid ik mijn kortingscodes?

Je kunt kortingscodes op verschillende manieren verspreiden om een brede doelgroep te bereiken. Denk hierbij aan e-mailnieuwsbrieven, sociale media, je eigen website, en zelfs fysieke prints voor bij bestellingen.

Overweeg ook het gebruik van kortingssites en contentsites, die een groot bereik hebben en je kunnen helpen nieuwe klanten aan te trekken.
Hetzelfde geldt voor het inzetten van kortingscodes bij influencers.

Wie moet ik bereiken met mijn kortingscodes?

Richt je zowel op nieuwe als op vaste klanten. Voor nieuwe klanten zijn kortingscodes een geweldige manier om hen over te halen een eerste aankoop te doen.
Voor vaste klanten zijn ze een middel om waardering te tonen en hun loyaliteit te belonen. Denk ook aan het aanbieden van speciale kortingen voor specifieke klantengroepen, zoals terugkerende klanten of klanten die een bepaald bedrag besteden.

Je kan makkelijke automatische nieuwsbrieven inzetten om je klanten na enige tijd een korting op te sturen of op hun verjaardag bv.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS