Skip links

Welke betaalmethoden moet ik aanbieden in mijn webshop?

Laatst gewijzigd op 3 december 2023

Als je een webshop runt, is het cruciaal om de juiste betaalmethoden aan te bieden. Jouw klanten verwachten een naadloze en veilige betaalervaring. Maar welke betaalmethoden zijn essentieel? En hoe zorg je ervoor dat jouw keuze aansluit bij de behoeften van je klanten?

Essentiële betaalmethoden voor jouw webshop

In België & Nederland zijn er een paar betaalmethoden die niet mogen ontbreken in je webshop. Bancontact & iDEAL zijn de meest populaire en vertrouwde methode, gevolgd door opties zoals PayPal, Klarna en traditionele creditcards.
Deze methoden zijn niet alleen bekend, maar worden ook breed geaccepteerd en gewaardeerd door Nederlandstalige klanten. Door deze opties aan te bieden, verhoog je het gemak voor je klanten en bouw je vertrouwen op​​​​.

Internationale betaalmethoden voor wereldwijde verkoop

Als je klanten buiten België & Nederland bedient, is het belangrijk om internationale betaalmethoden aan te bieden. Dit omvat betaalopties die populair zijn in de regio’s waar je klanten zich bevinden. Denk aan betaalmethoden die in specifieke landen of regio’s worden gebruikt, zoals creditcardbetalingen voor klanten uit de VS of Alipay voor klanten in China. Door een breed scala aan internationale betaalopties te bieden, maak je het voor klanten over de hele wereld gemakkelijker om aankopen te doen in jouw webshop​​.

Zit je toch nog met een prangende vraag?

Stel ze ons gerust en we zullen zien wat de sterren voor ons in petto hebben!

CONTACTEER ONS