Skip links

Meta Verified: Het blauwe vinkje op Instagram & Facebook

- Wat is het blauwe vinkje op Instagram of Facebook?
- Wat zijn de voordelen van Meta Verified?
- Wat kost Meta Verified?
- Hoe koop ik Meta Verified aan?
- Samenvattend

Het ‘blauwe vinkje’, ‘the blue checkmark’, het heeft eindelijk een echte naam zijnde Meta Verified. Na jaren van roddels kan iedereen met een Facebook- of Instagramprofiel het aanvragen voor een maandelijks bedrag.

In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je dit doet, vertellen we over de voordelen, alsook de kosten en vatten we samen of het interessant voor je is.

Wat is het blauwe vinkje op Instagram of Facebook?

Het blauwe vinkje naast een username op Facebook of Instagram illustreert dat deze persoon, merk of bedrijf geverifieerd is door Meta zelf. Het fungeerde als het ware als een soort vertrouwenslabel. Enkel grote pagina’s en daadwerkelijke bekende personen kregen dit, waardoor veel mensen uit de boot vielen.
Wij bij KNEET kregen haast constant de vraag hoe je dit blauwe vinkje kon verkrijgen. Het was daarom ook dat er zoveel scam/phishing mails over gingen. Veel gebruikers die gehackt werden, waren soms zelfs te danken aan zo een mail omtrent het blauwe vinkje.

Wat vroeger enkel was voor de echt bekenden is sinds juli 2023 voor iedereen beschikbaar tegen een maandelijks tarief van ongeveer 15 USD.

Meta Verified

Wat zijn de voordelen van Meta Verified?

Op de officiële website van Meta Verified zien we 4 voordelen opgelijst. 

Als eerste is het een label van vertrouwen voor je volgers. In hoeverre dit een echt voordeel is, laten we in het midden. Naar ons gevoel zal het eerder een statussymbool worden.

Het tweede voordeel zijn exclusieve features. Ook hier hebben we nog weinig zicht op, maar het zou goed kunnen dat nieuwe functies straks eerst beschikbaar worden voor geverifieerde accounts.

Als derde voordeel vertelt Meta dat het proactief optreedt tegen valse profielen en imposters. Uit onze ervaring blijkt dat elk merk, bedrijf of bekend persoon wel eens valse scam profielen van zichzelf tegenkomt. Dit is dus een interessant voordeel, al moeten we ook toegeven dat dit een huzarenstukje wordt en dat het quasi onmogelijk is om alle valse profielen tegen te gaan.

Als vierde en laatste voordeel geeft Meta mee dat het blauwe vinkje nu toelaat om echte support te krijgen door een echt persoon.

Dit zou het beste voordeel kunnen zijn, omdat je als persoon en niet als agency vaak onmogelijk in contact kan komen met Facebook of Instagram.

Wat kost Meta Verified?

Meta Verified of te wel het blauwe vinkje kost 11.99 USD per maand wanneer je via het web abonneert en 14.99 wanneer je dit via de appstore op je mobiel afsluit. Deze meerprijs zit in de 30% fee/tax die appstores aanrekenen. 

Let op dat het per platform is. Indien je op zowel Facebook als Instagram een blauw vinkje wilt, je dus twee keer moet betalen.

Hoe koop ik Meta Verified aan?

Het aankopen of aanvragen van Meta Verified is erg eenvoudig. 

Allereerst ga je op Instagram of Facebook naar ‘Settings’. Hierna op ‘Accounts Center’ en vervolgens op ‘Meta Verified’. Indien dit niet beschikbaar is, ga je naar een willekeurig profiel dat geverifieerd is en klik je op diens profielnaam.
Dan zou er een knop moeten staan om op de wachtlijst te komen.

De tweede stap is een betaalmethode instellen.

Als derde stap moet je jouw ID scannen of in bepaalde gevallen een selfie video van je maken, wanneer je een bekend persoon bent.

Daarna is het even wachten tot je aanvaard wordt.

Meta Verified

Samenvattend

Meta Verified of het blauwe vinkje zoals het bekend is in de volksmond heeft weinig voordelen buiten vertrouwen geven aan jouw volgers en een statussymbool te zijn voor individuen. 

Wanneer je een aardige following hebt online, kan dit voordelen bieden. Op dit moment is het enig voordeel dat Meta er rijker van wordt.

Mag KNEET je helpen?

Laat je gegevens na zodat we vrijblijvend kunnen praten over wat je reeds online doet.

    Nieuwe website laten maken?

    Wij maken sinds 2016 winstgevende websites & webshops voor tal van KMO’s, merken en ondernemers.

    MEER INFO