Skip links

Wat is Google Gemini (Bard)?

Laatst gewijzigd op 20 februari 2024

Google Bard is een AI-chatbot van Google die is ontworpen om op een natuurlijke en interactieve manier met gebruikers te communiceren. Met de updates die tijdens Google I/O in mei 2023 werden aangekondigd, heeft Bard nieuwe mogelijkheden gekregen, zoals het ondersteunen van beeldmateriaal in reacties, coderingsfuncties, en integratie met apps. Bard is nu toegankelijk in meer dan 180 landen en ondersteunt meerdere talen, waaronder Japans en Koreaans. Een van de opvallende nieuwe functies is dat gebruikers nu afbeeldingen samen met tekst in hun prompts kunnen opnemen, wat de interactie rijker en creatiever maakt. Bard heeft ook verbeterde coderingsmogelijkheden gekregen en kan nu directe export naar Gmail en Docs faciliteren, wat het een handige tool maakt voor een breed scala aan toepassingen​​.

In september 2023 introduceerde Bard Extensions in het Engels, waarmee het mogelijk wordt gemaakt om Bard te integreren met Google-apps en -diensten die je dagelijks gebruikt, zoals Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube, en Google Flights en hotels. Dit maakt Bard een nog krachtigere tool voor het plannen van reizen, het samenstellen van documenten, of het uitleggen van wetenschappelijke onderwerpen aan kinderen. Bard is ontworpen met privacy in gedachten, waarbij de inhoud van Gmail, Docs, en Drive beschermd blijft en niet wordt gebruikt om het Bard-model te trainen of voor advertentiedoeleinden​​.

Een recente update heeft de vaardigheden van Bard verbeterd om informatie samen te vatten en te laten zien waar die informatie vandaan komt. Dit maakt Bard beter in staat om beknopte samenvattingen te geven en gebruikers te helpen de bron van de informatie te begrijpen. Deze functies worden voortdurend bijgewerkt op basis van gebruikersfeedback, wat bijdraagt aan de verbetering van de nauwkeurigheid en bruikbaarheid van Bard​​.

Bard werd in 2024 Gemini https://gemini.google.com/

Zie je het bos niet meer door de digitale bomen?

Stuur ons vrijblijvend en wie weet tillen we jouw bedrijf naar een hoger online niveau!

CONTACTEER ONS