Is dit het jaar dat HTTP eindelijk zal uitsterven.

Het beveiligingsteam van Chrome heeft aangekondigd dat ze vanaf juli versie 68 HTTP websites zullen markeren als “niet veilig”. Momenteel krijgen ze deze markering nog niet. Websites met een SSL certificaat kan je herkennen aan het slotje of het groen icoontje.

Google is in 2015 al gestart met niet-versleutelde websites te rangschikken naar een lager niveau en had een soortgelijke waarschuwing ingesteld voor niet-versleutelde wachtwoorden. De veranderingen dwingen site-eigenaars om hun websitegegevens te versleutelen en voorkomt dat de site gewijzigd kan worden door een kwaadwillige gebruiker.

Google die Chrome beheert, is niet het enige bedrijf dat vertrouwt dat website-eigenaars hun verbindingen veiliger zullen maken. Apple zei in 2016 nog dat app-ontwikkelaars HTTPS-verbindingen voor iOS-apps moeten gebruiken.

Om iedereen over te schakelen, stellen ze Let’s Encrypt voor dit is een gratis en automatische certificaatautoriteit die uw website eenvoudig en goedkoop beveiligd. Helaas kan niet elke website gebruik maken van Let’s Encrypt.

Heb je zelf nog geen HTTPS, laat er ons werk van maken.

// KNEET is bereikbaar op 0495/75 20 80 of via hallo@update.kneet.be.

// KNEET is bereikbaar op 0495/75 20 80 of via hallo@update.kneet.be.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?