Een goudvis heeft een aandachtspanne van 7 seconden. Sinds enkele jaren is de gemiddelde aandachtspanne van een mens gezakt onder deze 7 seconden. Een goudvis kan dus makkelijker zijn aandacht houden op iets. Niet moeilijk, want vissen hebben geen sociale media en een wereld zoals de onze.

Toch zet het ons aan om eens verder na te denken over hoe we content moeten plaatsen op het web. We verwachten dat alles meteen laadt en we willen alles meteen. Dit biedt mogelijkheden voor webshops die de dag erna je pakje kunnen brengen, maar het zorgt ook dat een hele hoop websites zullen falen, omdat ze te traag laden. Ook verwachten we dat we alles snel kunnen vinden, check dus ook of je SEO in orde is. Mensen kijken amper naar de links onder het eerste zoekresultaat.

Hoe versnel ik mijn website?

Via deze link (klik) kan je de snelheid van je website bekijken. De snelheid hangt af van twee factoren. Enerzijds heb je de website zelf. Anderzijds heb je de hosting.

Beide factoren zijn essentieel. Je kan goede hosting hebben, maar toch een zware website of je kan een geoptimaliseerde website hebben, maar belabberde hosting. We kijken dus best naar alles.

Welke hosting neem ik best?

De prijzen van hosting zijn al sterk verlaagd, maar toch zien we keer op keer mensen die bij een kennis zitten voor hosting. Wij verkopen ook geen hosting door en raden al onze klanten aan zelf de hosting op zich te nemen. Uiteraard adviseren wij iedereen en helpen we de hosting op te zetten, indien nodig. De meeste websites hebben genoeg aan een basisplan shared hosting. Je hebt een hele groep opties binnen hosting, maar we kunnen ze steken onder eigen hosting of shared hosting. De eerste optie is een eigen server waarop enkel jouw website(s) zit(ten). Hierdoor ben je 24/7 zeker van goede snelheid, al betaal je hier ook de prijs voor. Dit raden we enkel aan voor grote webshops.

Shared hosting is een server waarop je met andere klanten zit. De kans is groot dat je zo een soort pakket hebt. Belangrijk is dat je niet te veel betaald en beschikt over alle belangrijke opties die je nodig hebt in de back-end. Voor de hosting kies je best een bedrijf met datacenters in een land van je doelgroep. Krijg je vooral traffic vanuit België, kies dan een bedrijf met datacenters in België.

En de website?

Jouw website is de grootste variabele in de snelheid van je website, maar ook in de leesbaarheid in Google. Grote afbeeldingen op je website, maken je website zwaarder, waardoor hij uiteraard trager kan laden. Je website optimaliseren heeft dus vele voordelen!

Cache & lazyload
Een website beschikt over veel terugkerende elementen. De browser slaat deze informatie op, waardoor de website minder nieuwe elementen moet laden. Dit resulteert dus in een snellere website. Je kan ook de manier aanpassen dat de website wordt geladen door lazyload. Hierbij kan je instellen dat zaken bovenaan de website sneller laden of kan je prioriteit stellen aan bepaalde elementen.

Nerdshit
Uiteraard zijn er nog een hoop andere zaken om je website te optimaliseren. Het aantal requests aan de server minimaliseren, je beeldmateriaal kleiner maken in bestandsgrootte,  html en andere code tot een minimum houden, etc.

Al deze zaken kunnen een laadtijd met enkele seconden verkleinen. Het is dus aan te raden, eerst je website te bekijken voor je andere hosting overweegt.

Hoe fixen we Google nu?

Google is een geval apart, maar uitermate belangrijk voor je website. Over SEO kunnen we uren praten, maar weet dat een snellere website zorgt in een hogere ranking. Daarnaast moet je zorgen dat je website leesbaar is voor Google. Google indexeert het hele web en dit loopt allemaal volgens processen, er is dus geen team van mensen die door jouw website scrollt. Je moet je dus houden aan de regels van Google.

De pagespeed insights website (klik) van google, geeft je website op zowel mobiel als desktop een score. Daarnaast geeft het ook tips voor verbetering waar je aan de slag mee kunt. Eens je website klaar is voor Google, beschikt over alle SEO, dan dien je hem ook best in bij Google Search Console.

Een website is nooit af en wordt geregeld ge-update. Bekijk dan ook geregeld de resultaten in Google en de snelheid.

// KNEET is bereikbaar op 0495/75 20 80 of via hallo@update.kneet.be.

// KNEET is bereikbaar op 0495/75 20 80 of via hallo@update.kneet.be.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?