Zowat elke business heeft baat aan een landingspagina. Zulke pagina’s bevatten vaak speciale acties en worden enkel weergegeven na marketing-campagnes.

Wat is een landingspagina en hoe maak ik er één?

Een landingspagina is één enkele pagina waarop één stukje content staat. Bijvoorbeeld een aanbieding van een webshop, het abonneren op een nieuwsbrief of het meedoen aan een give-away. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ze hebben telkens maar één enkel doel.

Landingspagina’s komen we ook in alle soorten tegen. Je hebt er voor mobiele apparaten, je hebt grotere pagina’s die er meer uitzien als een website, maar grosso modo zijn ze straight-forward. Wat ook opvalt is dat ze vaak een eigen domein hebben. 
De landingspagina wordt bereikt via marketing-campagnes en hierbij is het dus belangrijk dat de pagina snel laadt. Wanneer je de pagina onder je website steekt, is de laadtijd een pak trager dan wanneer je deze onder een subdomein plaatst of op een apart domein bv. subdomein.jouwdomein.be of eenludiekedomeinnaam.be.

Testen en verzamelen!

Een landingspagina heeft één doel, waardoor je ook heel simpel kan tracken hoe doeltreffend de pagina en je campagnes zijn. Wanneer je bezoekers lokt naar je website kunnen ze 1001 zaken doen. Wanneer je ze lokt naar je landingspagina hebben ze enerzijds al interesse in hetgeen erop staat (anders zouden ze niet klikken) en heb je anderzijds een geslaagd bezoek of een bezoeker die niet deed wat je wou.

Het is daarom belangrijk dat je ook op deze ‘website’ Google Analytics activeer zodat je kan nagaan hoeveel bezoekers je hebt en wat ze er precies deden. Ook een Facebook-pixel kan interessant zijn bij genoeg traffic.

Eens je actief bent, test je vaak een hoop uit. Gezien je maar één pagina hebt, kunnen kleine zaken een groot verschil maken. De kleuren van de knoppen, de foto, de tekst, de marketing-campagnes, etc. hebben allemaal hun effect op de landingspagina.

// KNEET is bereikbaar op 0495/75 20 80 of via hallo@update.kneet.be.

// KNEET is bereikbaar op 0495/75 20 80 of via hallo@update.kneet.be.

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?